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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  07/07/2017
Data da última atualização:  27/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, H. R. de; SILVA, F. F. e; SILVA, M. V. G. B.; SIQUEIRA, O. H. G. B. D. de; MACHADO, M. A.; PANETTO, J. C. do C.; GLÓRIA, L. S.; BRITO, L. F.
Afiliação:  Hinayah Rojas de Oliveira, UFV/VIÇOSA; Fabyano Fonseca e Silva, UFV/VIÇOSA; MARCOS VINICIUS GUALBERTO B SILVA, CNPGL; Otávio Henrique Gomes Barbosa Dias de Siqueira, UFV/VIÇOSA; MARCO ANTONIO MACHADO, CNPGL; JOAO CLAUDIO DO CARMO PANETTO, CNPGL; Leonardo Siqueira Glória, Universidade Estadual Norte Fluminense; Luiz Fernando Brito, University of Guelph.
Título:  Bayesian Models combining Legendre and B-spline polynomials for genetic analysis of multiple lactations in Gyr cattle.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Livestock Science, v. 201, p. 78-84, 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  We aimed with this study to combine Legendre polynomials (LEG) and linear B-splines (BSP) to describe simultaneously the first and second lactation of Gyr dairy cattle under a multiple-trait random regression models (MTRRM) framework. Additionally we proposed the application of self-organizing map to define the classes of residual variances under these models. A total of 26,438 and 23,892 milk yield test-day records were used, respectively, for the first and second lactations of 3253 Gyr cows. Two preliminary MTRRM analyses considering 10 residual classes were performed: the first one was based on LEG for systematic and random effects for both lactations; and the second one was based on BSP. Three classes were defined by using a self-organizing map: from 6 to 35; 36?185 and 186?305 days in milk. After definition of residual variance classes, a total of 16 MTRRM combining LEG and BSP were compared. The MTRRM based on BSP to describe the systematic effects of the first and second lactation, BSP to describe the random effects of the first lactation and LEG to describe the random effects of the second lactation (BSP-BSP-BSP-LEG) outperformed all other models. From the BSP-BSP-BSP-LEG model, heritability estimates for milk yield over time ranged from 0.1107 to 0.2902, and from 0.2036 to 0.3967, for the first and second lactation, respectively. In general, additive genetic correlation estimates between days in milk within each lactation and between lactations had medium magnitude ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Random regression; Residual variances; Self-organizing map; Test-day records.
Thesagro:  Bos Indicus.
Thesaurus Nal:  heritability.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL23585 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  27/01/2019
Data da última atualização:  27/01/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FELBERG, I.; PINTO, M. S. V.; NASCIMENTO NETO, F. do; CAMPOS, R. da S.; FREITAS, S. C. de; CARRÃO-PANIZZI, M. C.
Afiliação:  ILANA FELBERG, CTAA; MAURO SERGIO VIANELLO PINTO, CTAA; FENELON DO NASCIMENTO NETO, CTAA; RODRIGO DA SILVEIRA CAMPOS, CTAA; SIDINEA CORDEIRO DE FREITAS, CTAA; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT.
Título:  Avaliação de processamento térmico de soja verde para consumo direto como hortaliça.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 26., 2018, Belém, PA. O Uso consciente da biodiversidade: perspectivas para o avanço da ciência e tecnologia de alimentos: anais. Belém: SBCTA, 2018.
Idioma:  Português
Notas:  E-Pôster-13 (3339).
Palavras-Chave:  Edamame.
Thesagro:  Tecnologia de Alimento.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/188155/1/3339-30072018-234359.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPT44453 - 1UPCSP - DD
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